fredag 9. oktober 2015

Hvorfor LCHF?

Jo mer karbohydrater jeg spiser, jo større appetitt får jeg. Karbohydrater trigger overspising hos meg. Det vil si å gå opp type 5 kg i løpet av noen få måneder helt uten problem.


Å finne balansen mellom å spise mindre karbohydrater og ikke bli helt karbo-unnviker  er vanskelig. Stikkordet er en mellomting. Så nå spiser jeg et norsk eple hver dag fordi de er i sesong og smaker nydelig. Og bruker dressingen i kantina på jobben som har 12 karbohydrater per 100 g fordi det er enklest å bruke den. Har også laget en egen notatkokebok hvor jeg kun skriver oppskrifter som er ganske LCHF - så slipper jeg å bli fristet av alle de oppskriftene som ikke passer inn. Hovedfokuset mitt nå er alt det gode jeg kan lage i stedet for det jeg ikke vil lage. Jeg velger å spise mat som gjør meg mett og som gjør at jeg spiser passe mengder mat som igjen gir meg en god følelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar